Китай заборонить централізовану торгівлю біткойнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай заборонить централізовану торгівлю біткойнами

Фінтех і Картки
1338
Слідом за Південною Кореєю посилити регулювання крипторинку має намір Китай — один з епіцентрів криптоторгівлі і майнінгу. Влада планує заборонити громадянам доступ до місцевих і закордонних інтернет-платформ, які дозволяють займатися торгівлею біткойнами на централізованій основі. Новина спровокувала падіння курсу найпопулярнішої криптовалюти на 15%.
Влада КНР планує заборонити громадянам доступ до онлайн-платформ і мобільних додатків для торгівлі біткойнами. Як пояснює Bloomberg, Китай ввів заборону на роботу криптобірж в країні ще в минулому році, але криптоінвестори стали користуватися альтернативними майданчиками для проведення операцій. За даними анонімних джерел, обмеження торкнеться не тільки платформи для криптоторгівлі. Влада КНР також буде боротися з фізичними та юридичними особами, які надають таким платформам різні фінансові послуги. До цієї категорії належать і провайдери електронних гаманців. Приватні угоди купівлі-продажу криптовалюти між окремими громадянами заборонені не будуть.
Заяви джерел підтвердив заступник голови Народного банку Китаю Пан Гуншен. За його словами, уряд і центробанк готують нові, більш жорсткі закони для регулювання крипторинку. Влада вже провела нараду, за підсумками якої був складений меморандум — він знаходиться в розпорядженні Reuters.
Пан Гуншен також зазначив, що контролювати обмеження буде як центральна, так і муніципальна влада. Саме на місцеві влади уряд Китаю покладе боротьбу з майнерами. Як розповів заступник голови Народного банку, чиновники на місцях будуть вводити обмеження на використання електроенергії і земель, а також встановлювати податки для компаній, залучених в криптовалютну діяльність. Нагадаємо, раніше влада КНР заявила, що має намір вигнати майнерів з країни. «Не можна підтримувати псевдофінансові інновації, які не мають жодного відношення до реальної економіки», — сказав Пан Гуншен.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас