Екс-соратники Саакашвілі мають намір створити в Грузії власну криптовалюту- ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-соратники Саакашвілі мають намір створити в Грузії власну криптовалюту- ЗМІ

Фінтех і Картки
197
У Грузії опозиційна партія Гірчі заявила про намір створити власну криптовалюту і почати в країні приватизацію держмайна на базі технології блокчейн.
Про це повідомляє Грузія Онлайн.
Партія Гірчі була утворена в листопаді 2015 року групою політиків, які залишили лави колишньої правлячої партії Єдиний національний рух, створеної екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі.
У партії заявляють, що створену криптовалюту вони порівну роздадуть всім громадянам Грузії, а ті, у свою чергу, на неї зможуть придбати майно, що є у власності держави.
Як вважають в Гірчі, за допомогою створених партією віртуальних грошей, громадяни Грузії “зможуть оживити заморожені активи на десятки, а можливо, і на сотні мільйонів доларів, знову повернути власність і потім включитися в економічну діяльність”.
Таким чином, в Грузії “з’явиться велика група нових власників, всі громадяни швидко розбагатіють, майнові права будуть розширені, а вартість активів постійно зростатиме”, заявляють в опозиційній партії, наголошуючи, що віртуальна валюта буде набагато стабільнішою, ніж ларі чи долар.
Криптовалюта не є законним способом оплати в Грузії. Її діяльність не регулюється грузинським законодавством, і відповідно, віртуальна валюта не регулюється Національним банком Грузії.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас