Один з найбільших гравців втрачає український авторинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найбільших гравців втрачає український авторинок

Фондовий ринок
4304
Російська компанія «АвтоВАЗ» так і не почала поставки в Україну таких моделей, як Lada Vesta і Lada Xray. Інші автомобілі цього виробника на українському ринку – в дефіциті.
У січні минулого року представники російського концерну офіційно заявили, що з II кварталу 2017 року в Україні відновляться поставки «Гранти» і «Калини». У другому півріччі у українських дилерів мали з’явитися Lada Vesta і Lada Xray.
Однак жодної з даних обіцянок не було виконано. В Україні вже близько року можна знайти тільки дві моделі «АвтоВАЗу» – «Ниву» і «Ларгус».
Як результат, продажі Lada на українському ринку продовжують стрімко падати, про що свідчить статистика, яку публікує асоціація «Укравтопром». Так, якщо в 2016-му російська компанія продала в Україні понад 1500 автомобілів, то в 2017-му показник впав майже вдвічі.
За підсумками минулого року ВАЗу не вдалося увійти навіть до топ-20 популярних марок авто в Україні. Хоча до агресії Росії – окупації Криму і війни в Донбасі – російський бренд був одним з лідерів українського автомобільного ринку.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас