Трамп підписав оборонний бюджет США: Україна отримає $350 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп підписав оборонний бюджет США: Україна отримає $350 млн

Казна та Політика
336
Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачається виділення $350 млн для надання допомоги Україні та заходи для протистояння російській агресії.
Підписаний Трампом закон передбачає асигнування на суму $700 млрд на оборонні потреби США.
Раніше обидві палати Конгресу США підтримали заклик Трампа до зміцнення збройних сил країни і прийняли компромісний варіант законопректу про витрати Пентагону.
“Сьогодні, з підписанням цього оборонного закону, ми прискорюємо процес повного відновлення військової могутності Америки… Цей закон сприятиме підвищенню готовності, розширить наші модернізовані – і модернізує наші збройні сили, і допоможе забезпечити наших військовослужбовців інструментами, які їм потрібні, щоб боротися і перемагати. Ми будемо боротися і переможемо”, – заявив Трамп.
Нагадаємо, що цей закон, який визначає фінансування збройних сил США, приймається щорічно.
Оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає $350 млн. на допомогу Україні в сфері безпеки.
У документ включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення здатності повітряних і військово-морських сил України.
Крім допомоги Україні в сфері безпеки, документом передбачається підтримка Європейської ініціативи стримування, продовження зусиль з підготовки сил безпеки східноєвропейських країн в рамках міжнародних навчань і надання допомоги країнам Балтії з метою підвищення їхнього потенціалу у стримуванні агресії з боку Росії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас