Tesla отримала відразу два рекордні замовлення на електровантажівки Semi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla отримала відразу два рекордні замовлення на електровантажівки Semi

Фондовий ринок
1309
Компанія Tesla почала збирати попередні замовлення на свій перший електричний вантажівка Semi ще під час презентації, коли ще не були відомі остаточні технічні характеристики і вартість автомобіля. В той момент було достатньо внести $5 тис. на депозит, щоб забронювати один з перших екземплярів вантажівки, чим скористалися багато великих і не дуже компаній, навіть за умови, що модель в підсумку не підійшла б під умови експлуатації, втрати на одному примірнику не стали критичними для бізнесу.
З тих пір пройшло три тижні, стала відома вартість Tesla Semi – від $150 тис. до $200 тис., а розмір депозиту для броні піднявся з $5 тис. до $20 тис. Цікаво, що після того, як інформації для вибору стало більше, компанії почали активніше проявляти інтерес до купівлі “вантажівки майбутнього”. Про своє бажання придбати відразу кілька таких моделей заявили компанії Ryder, DHL, Loblow, JB Hunt, а мережа супермаркетів оплатила перший внесок відразу за 15 примірників.
Проте вчора був встановлений перший серйозний рекорд – відомий американський виробник пива Anheuser-Busch, що володіє брендом Budweiser, оголосив про замовлення відразу 40 вантажівок Tesla Semi. Як неважко підрахувати, тільки для здійснення замовлення компанії довелося внести $800 тис., а повна сума покупки складе від $6 млн до $8 млн в залежності від обраної версії електромобіля.
При цьому вже сьогодні алкогольна компанія була зміщена з першого місця найбільшим у світі дистриб’ютором продуктів харчування Sysco, який замовив 50 вантажівок. Відповідно, передзамовлення обійшовся компанії в 1 млн, а загальна вартість угоди потягне на суму від $7,5 млн до $10 млн. Відзначимо, що в даний момент автопарк Sysco складається з близько 7000 вантажівок, так що партія в 50 екземплярів Tesla Semi буде буквально краплею в морі.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас