Рада перенесла на рік заходи щодо посилення контролю за обігом палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада перенесла на рік заходи щодо посилення контролю за обігом палива

Енергетика
416
Верховна Рада перенесла на рік – до 1 січня 2019 року – обов’язковий початок використання витратомірів і рівнемірів на підприємствах, що беруть участь в обігу палива.
Відповідну правку в Податковий кодекс України – відкласти заходи щодо посилення контролю за обігом палива на два роки – запропонував народний депутат Олег Кришин (фракція “Народний фронт”), однак Рада погодилася зробити це тільки на рік.
Податковий кодекс передбачає, що з початку дії заходів (тепер – з 1 січня 2019 року) всі підприємства, які займаються виробництвом, зберіганням, торгівлею паливом, повинні обладнати свої резервуари витратомірами і рівнемірами. Дані з таких приладів обліку щоденно передаються контролюючим органам – це має скоротити обсяги тіньового обігу палива.
За пропозицією депутата Ніни Южаніної (фракція “Блок Перта Порошенка”), підтриманою Радою, штрафні санкції за роботу без витратомірів і рівнемірів почнуть діяти з січня 2019 року для операторів резервуарів обсягом понад 20 тис. куб. м, з липня 2019 року – для операторів резервуарів об’ємом 1-20 тис. куб. м., з січня 2020 року – для операторів резервуарів об’ємом менш ніж 1 тис. куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас