Україна і Білорусь розвиватимуть судноплавство на річках Дніпро та Прип'ять – Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Білорусь розвиватимуть судноплавство на річках Дніпро та Прип'ять – Омелян

Казна та Політика
222
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це сказав його голова Володимир Омелян за підсумками зустрічі з міністром транспорту Республіки Білорусь Анатолієм Сиваком, яка відбулася в Києві 5 грудня 2017 року. У зустрічі також взяли участь представники ЄІБ, ЄБРР, представництва ЄС в Україні.
Міністр інфраструктури підкреслив, що українською та білоруською сторонами приділяється першочергова увага питанням розвитку транспортних комунікацій між країнами, зокрема, активізується і розширюється робота з поліпшення судноплавства на спільних водних шляхах.
“Одним з пріоритетних напрямків розвитку відносин між Україною та Білоруссю є забезпечення умов для здійснення транзитних перевезень вантажів водним транспортом по території України, в тому числі, з використанням суден класу “річка-море “, – зазначив В. Омелян.
Він також відзначив спільну роботу двох країн щодо відновлення судноплавного сполучення між Україною та Республікою Білорусь, зокрема водного шляху Е-40, а також створення безпечних умов судноплавства на річках Прип’ять і Дніпро.
Міністр інфраструктури України подякував міністру транспорту Республіки Білорусь за конструктивну і плідну роботу з узгодження проекту Дорожньої карти, яку було підписано під час зустрічі міністрів.
“Особливу увагу цьому питанню приділяють президенти наших держав. Сьогодні ми підписали “Дорожню карту” з деталізацією та етапами реалізації проектів з розвитку судноплавства на річках Дніпро і Прип’ять”, – підкреслив В. Омелян.
Наголошується, що реалізація положень “Дорожньої карти” вимагає фінансових ресурсів, які планується залучити від МФО та донорів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас