Кабмін встановив нові правила видачі першого посвідчення водіям-початківцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін встановив нові правила видачі першого посвідчення водіям-початківцям

Казна та Політика
4462
Кабінет міністрів України встановив видачу першого посвідчення водіям терміном на 2 роки з обміном на постійне при здійсненні не більше 2 порушень.
Згідно з постановою №885 від 10 листопада, водійське посвідчення, видане особі вперше, дійсне протягом 2 років з дня його видачі з обмеженим правом керування транспортним засобом, під яким мається на увазі заборона перевищувати швидкість 70 км/год.
Посвідченням водія, виданим вперше, є документ, отриманий після здачі особою, яка раніше не мала водійського посвідчення або яка була позбавлена ​​права на керування транспортним засобом, теоретичного і практичного іспитів в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.
Обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення терміну його дії проводиться без складання іспитів за умови здійснення не більше 2 адміністративних правопорушень у сфері дорожнього руху.
У разі вчинення особою протягом двох років з дня видачі вперше водійського посвідчення трьох і більше адміністративних правопорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху обмін такого посвідчення здійснюється зі здачею теоретичного і практичного іспитів.
Повернення посвідчення водія особам, які отримують його вперше і позбавленим права на керування транспортними засобами, не здійснюється. Відновлення права на керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється шляхом отримання нового водійського посвідчення, яке вважається виданим вперше після проходження позачергового медичного огляду, підготовки відповідно до планів і програм та після складання іспитів.
При обміні водійського посвідчення, отриманого вперше, до закінчення терміну його дії, особі видається нове посвідчення, яке вважається виданим вперше, із зазначенням терміну дії посвідчення, яке підлягає обміну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас