Кличко і китайці підписали угоду про будівництво метро на Троєщину за $2 млрд (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко і китайці підписали угоду про будівництво метро на Троєщину за $2 млрд (відео)

Казна та Політика
2637
Мер Києва Віталій Кличко і заступник голови правління China Pacific Construction Group Го Уїн підписали угоду про співпрацю щодо реалізації проекту будівництва четвертої лінії метро в Києві між КМДА і китайським консорціумом, у який входять компанії China Railway International Group Co., Ltd. і China Pacific Construction Group with China Railway International Group Co., Ltd.
Угода передбачає створення робочої групи з українських та китайських фахівців, яка розробить оптимальні технічні і фінансові рішення для реалізації проекту. Вартість будівництва оцінюється в $2 млрд, при цьому 85% від прогнозованої вартості проекту буде забезпечено за рахунок кредиту від китайських фінансових установ. Кредит буде забезпечено державною гарантією, термін повернення кредиту – від 15 до 20 років, процентна ставка буде предметом подальших переговорів.
Проект передбачає будівництво нової лінії метрополітену протяжністю майже 18 км з 13-ма станціями. Також буде побудована пересадочна лінія протяжністю 1 км між кільцевою електричкою і новою четвертою лінією. Передбачається, що термін будівництва складе близько 5 років.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас