Як проходить осінній призов в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як проходить осінній призов в Україні

Казна та Політика
2129
Осінній призов в розпалі. План щодо новобранців виконали на 75 відсотків – звітують в Міноборони. До кінця листопада мають закликати 10 з половиною тисяч строковиків.
Про це повідомляє”:https://www.segodnya.ua/ukraine/osenniy-prizyv-kogo-zaberut-v-armiyu-i-kak-nakazhut-teh-kto-pryachetsya-ot-voenkomov—1071355.html Сьогодні.
Крім особистої інформації, на співбесіді перевіряють ерудицію призовника. А що записано в медкнижці, перевіряють на плацу.
“Планове завдання для Києва становить 400 осіб, на даний момент 258 вже відправлені, і деякі вже прийняли присягу на вірність команді. Найбільше людей повинні призвати в Дніпропетровській області, майже тисячу. Повістки по домівках почали розносити ще в кінці літа. І ось-ось виконають план. Медкомісію залишилося пройти всього сотні майбутніх строковиків”, – розповідає заступник військового комісара Київського міського військового комісаріату Олексій Юрчук.
Але і ухильників чимало.
З всіх, кому принесли повістку, 40% не прийшли до військкомату. Найнижча явка – в Херсонській та Чернівецькій області. У Харківській області ховаються від військкомів 15 тисяч юнаків.
“З них уперше не прибули до військоматів без поважних причин 3,5 тисячі. Стосовно цієї категорії призовників проводиться певна робота”, – говорить військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін.
Тих, хто ухиляється не вперше, чекає штраф. Або того гірше – кримінальна відповідальність. “За осінній призов 321 призовник притягнутий до адміністративної відповідальності. За 7 призовникам розпочато кримінальне провадження”, – говорить помічник харківського обласного військового комісара Володимир Новіков.
Але в Міноборони впевнені – осінній призов не буде зірваний. З 10 з половиною тисяч в армію вже набрали 8.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас