Співзасновник Ethereum: «Звісно, криптовалюти - це бульбашка» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співзасновник Ethereum: «Звісно, криптовалюти - це бульбашка»

Фінтех і Картки
3295
Багато експертів намагаються передбачити майбутнє найпопулярніших криптовалют. Один із творців платформи Ethereum Джозеф Любін має своє бачення. На його думку, актуальні сьогодні біткойн і ефір – це, дійсно, бульбашки, але в перспективі вони створять основу для нового фінансового ринку.
В інтерв’ю Quartz співзасновник проекту Ethereum Джозеф Любін визнав, що сучасні криптовалюти формують бульбашку, яка рано чи пізно лопне. Але в цьому більше плюсів, ніж мінусів. «З часом таких бульбашок буде більше і вони будуть масштабнішими. Вони привертають увагу і наділяють екосистему цінністю. А цінність, в свою чергу, визнають розробники ПЗ і підприємства. Як наслідок, з’являються нові проекти, формується нова фінансова архітектура», – пояснив свою точку зору Любін.
Співзасновник Ethereum також визнав факт волатильності криптовалют, однак він не бачить в цьому проблеми. На його думку, стрибки курсів криптовалют відбуваються через порівняно невелику кількість людей, що використовують криптогроші. «Зі зростанням грошової бази волатильність значно скоротиться», – прогнозує Любін. Він також зазначив, що традиційні валюти стабільніші, бо мають більший оборот. Але є і винятки – навіть державні валюти іноді виявляються більш волатильними, ніж біткойн і ефір.
За даними аналітиків банку Credit Suisse, біткойн за волатильністю в 11 разів перевершує курс британського фунта після Брекзіту і в три рази – ціну на нафту.
Любін відомий своїм реалізмом щодо криптовалют. У серпні він заявив, що вартість 90% криптовалют на ринку роздута спекулянтами. Але співзасновник Ethereum вважає це нормальним, позаяк навіть спекулятивні криптогроші привертають увагу до технології, яка лежить в їх основі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас