Уряд ввів квоти для працевлаштування 45-річних українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ввів квоти для працевлаштування 45-річних українців

Казна та Політика
2979
Уряд ввів квоти для працівників старше 45 років, щоб забезпечити їх робочими місцями.
Про це під час засідання уряду сказав Володимир Гройсман.
“Люди іноді кажуть про те, що мені більше 45 років і я не можу знайти собі роботу. Так ось, ми ввели квотування, що люди більше 45 років тепер можуть претендувати на робочі місця в українських компаніях – це буде не менше 4% від загального складу працівників”, – сказав Гройсман.
Прем’єр додав, що це буде обов’язковою умовою для роботодавців.
Міністр соціальної політики Андрій Рева, в свою чергу, заявив: “На кожному підприємстві має бути 4% робочих місць для осіб від 45 років. Якщо ні – будуть певні стимулюючі моменти”.
Він зазначив, що схема квотування для підприємств буде подібною до квотування осіб з інвалідністю.
“Якщо ми беремо людей з інвалідністю, то за кожне створене робоче місце роботодавець суму вартості заробітної плати платить у фонд соціального захисту інвалідів. Якою буде система, як будемо платити, з’ясуємо додатково”, – зазначив міністр.
За словами Реви, якщо не ввести відповідні санкції щодо роботодавців-порушників квотування, то “ніхто цим займатися не буде”.
“Це законодавча норма, яку ми будемо реалізовувати через підзаконні акти. Закон набирає чинності з 1 січня. Значить, коли має запрацювати ця система? З 1 січня. Все логічно”, – підкреслив Рева.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас