Порошенко вніс до Ради законопроект про скасування депутатської недоторканності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко вніс до Ради законопроект про скасування депутатської недоторканності

Казна та Політика
3077
Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону про внесення змін до статті 80 Конституції України, що скасовує недоторканність народних депутатів України.
Проект закону про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) внесений президентом у вівторок, 17 жовтня. Згідно з інформацією на сайті парламенту, в даний час він направлений на розгляд профільного комітету.
У порівняльній таблиці до законопроекту, зокрема, зазначається, що законодавча ініціатива не передбачає виключення з Конституції норми, згідно з якою “народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність”. Відповідно, вилучається норма про те, що “народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані”.
“Стаття 80. Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп”, – пропонується виклад статті 80 Конституції України.
У проекті закону зазначається, що в разі його прийняття він набирає чинності з 1 січня 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас