Банки Японії оголосили про запуск нової валюти для смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Японії оголосили про запуск нової валюти для смартфонів

Фінтех і Картки
641
Консорціум японських банків, очолюваний Mizuho Financial Group і Japan Post Bank, отримав від центрального банку (ЦБ) і фінансового регулятора країни схвалення на створення власної цифрової валюти. Цю валюту передбачається використовувати для оплати товарів і переказу грошей за допомогою смартфонів.
Як пише Financial Times, валюта отримає назву J Coin і матиме той же курс, що і ієна. Очікується, що вона буде введена в обіг до 2020 року, коли в країні відбудеться літня Олімпіада і Японію відвідають мільйони туристів.
Валюта розробляється спеціально для смартфонів. Оплата відбуватиметься через спеціальний додаток за допомогою сканування QR-кодів на товарах.
Зазначається, що послуга буде безкоштовною. Натомість банки отримають більший доступ до даних про споживчі переваги своїх клієнтів.
Створення власної цифрової валюти стане відповіддю на запуск в Японії Alipay, сервісу платежів через мобільні телефони китайської Alibaba. Японські фінансові компанії побоюються, що через цей сервіс компанія збиратиме дані про японців і передаватиме їх владі КНР.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас