Глава ЄЦБ розбив надії Естонії на власну криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЄЦБ розбив надії Естонії на власну криптовалюту

Світ
1593
Президент Європейського Центробанку Маріо Драгі відхилив ідею Естонії щодо випуску власної державної криптовалюти.
Криптовалюти на кшталт біткойна або ефіру, хоч і є від самого початку позадержавним платіжним засобом, але поступово починають викликати інтерес у урядів, центральних банків та інших ключових установ. Однак, у цього терпимого ставлення, очевидно, є свої межі, пише Quartz.
На прес-конференції у Франкфурті-на-Майні Маріо Драгі висловив категоричну незгоду з наміром Естонії випустити паралельну криптовалюту есткойн: «Жодна держава-член не може вводити свою валюту; валютою Єврозони є євро».
Нагадаємо, можливість запуску есткойнів обговорювалася в рамках програми e-Residency, яка дає можливість іноземним підприємцям отримати цифрове громадянство в європейській країні. Запропонував цю ідею Каспар Корюс, керуючий директор програми, щоб заохотити інвестиції в економіку Естонії. Поширювати есткойни можна було б через первинні розміщення монет (ICO).
«Це дозволить Естонії інвестувати в нові технології та інновації – від розумних контрактів до ШІ, – заявив у серпні Корюс. – Тоді Естонія зможе стати зразком того, як суспільства майбутнього будуть функціонувати в епоху цифрових технологій».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас