Естонія запустить національну криптовалюту - есткойн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія запустить національну криптовалюту - есткойн

Фінтех і Картки
1376
Есткойн буде першою в світі національною криптовалютою. Таким чином, естонська влада хоче дозволити інвесторам з усього світу безпосередньо вкладати кошти в цифрову економіку країни, пише Fortune.
Естонія далеко просунулася на шляху створення цифрової економіки і держави, і не дивно, що ця країна стане першою, яка випустила власну криптовалюту. Естонія, наприклад, запропонувала іноземним підприємцям, які хочуть розмістити бізнес в країні, електронну резиденцію. Іноземні інвестори отримують офіційний естонський цифровий ID, який дає можливість зареєструвати компанію в країні ЄС за спрощеною формою, відкрити банківський рахунок і отримати електронний підпис. На сьогоднішній день в системі зареєструвалися 22 тисячі підприємців.
Есткойни можна буде використовувати для оплати державних і приватних послуг в Естонії, і «в кінцевому підсумку вони почнуть функціонувати як життєздатна валюта, яка використовується у всьому світі», – сказав Каспар Корюс, керуючий директор програми e-Residency. Він припустив, що «есткойни» можна було б запустити через державне ICO, а виручені гроші передати державно-приватному партнерству, яке займеться просуванням «цифрової нації». Або ж створити венчурний фонд для підтримки «електронних підприємців».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас