День Фінансів.юа, 1 серпня: криптотехнології та кіберзлочини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День Фінансів.юа, 1 серпня: криптотехнології та кіберзлочини

467
Вівторок, 1 серпня змусив українців не на жарт задуматися про збереження заощаджень і зароблених коштів, в тому числі і в криптовалюті.
Ранок ознаменувався хвилюючою новиною для майнерів. 1 серпня о 15:50 за Києвом в ланцюзі біткоїн-блокчейна мав відбутися розкол (хардфорк), який загрожує появою альтернативної криптовалюти — Bitcoin Cash. Подібна ситуація виникала і раніше в світі блокчейна, коли хардфорк призвів до поділу кріптовалюти ефір на Ethereum і Ethereum Classic. Якщо ситуація з ефіром була пов’язана з крадіжкою коштів з фонду ДАО, то в ситуації з біткоїном розвилка пов’язана з необхідністю масштабування блоків з 1 мб до 2 мб для прискорення часу проведення транзакцій за допомогою впровадження протоколу SegWit2x.
Не оминає світ блокчейна і Україну. Громадянам вже пообіцяли створення своєї віртуальної валюти – криптогривні. Однак про доречність її можна посперечатися, оскільки вже існує Карбованець, який за капіталізацією токенів займає 386 місце з 800.
Оскільки мова зайшла про фінансові технології, не дрімають і карткові шахраї. Згідно з повідомленням Нацполіції, більше ніж 3 тисячі українців постраждали від крадіжки коштів з банківських карток. Тільки одних CNP шахрайських операцій (оплата в інтернеті, наприклад, через фішингові сайти) було 217, а випадків шахрайства через інтернет-банкінг – 86.
Продовжуючи тему зломів і крадіжок, хакери з РФ від імені Visa і MasterCard атакували зараженими листами 250 компаній по всьому світу. Програмісти попередньо зламали інфраструктуру нефінансових партнерів банків, оскільки вони менш захищені, щоб підготувати плацдарм для подальших атак.
Українські зловмисники теж не відстають. Злочинці відкрили понад 20 фейкових інтернет-магазинів і вкрали у співгромадян 1 млн грн. Відмінною рисою кожного з інтернет-магазинів був час його роботи: майданчик функціонував не більше ніж 7 днів, а потім зникав. Щоб не стати жертвою шахраїв, про особливості їхньої роботи можна дізнатися тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас