Кількість нових підприємців перевалила за 50 тис. - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість нових підприємців перевалила за 50 тис. - Гройсман

Казна та Політика
982
В Україні з початку 2017 року було зареєстровано понад 50 тис. нових підприємців, повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
«Ми бачимо сьогодні по перших двох місяцях досить позитивну динаміку щодо виплати мінімальної заробітної плати, зменшення на 16% безробіття, збільшення на 47% вакансій, які створюються в Україні. В тому числі ми фіксуємо сьогодні січня 27 тис. нових економічно активних підприємців. А вже через 21 день лютого ми маємо зростання, у тому числі на 27 тис. підприємців. Економіка розвивається, значить, ми маємо дуже хороші основи», — заявив прем’єр журналістам під час свого візиту на ПАТ «ФЕД» у Харкові.
За словами глави уряду, 91% з тих підприємств, які закривалися після підвищення мінімальної заробітної плати, не здійснювали господарської діяльності і не платили податків.
Також він підкреслив, що українська економіка в четвертому кварталі 2016 році показала досить хороший сигнал зростання на 4,7%, і «це означає, що в Україні буде вироблятися більше продукції, робочих місць буде більше, заробітна плата буде більша і економіка як вироблятиме національний продукт, так і зміцнюватиме нашу економічну, фінансову незалежність».
«Це єдиний шлях виведення країни з кризи», — додав Гройсман.
Раніше прем’єр запевняв, що в Україні підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі не призвело до масового закриття підприємств.
Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата збільшилася вдвічі – до 3200 грн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас