У БПП назвали запізнілим рішення НБУ про визнання Платинума неплатоспроможним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У БПП назвали запізнілим рішення НБУ про визнання Платинума неплатоспроможним

Фондовий ринок
1730
Перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко (входить у фракцію БПП) в ефірі одного з телеканалів висловив думку, що рішення НБУ про визнання Платинум Банку неплатоспроможним – запізніле й тому може бути свідченням вибіркового підходу регулятора.
«Визнання Платинум Банку неплатоспроможним – це в якійсь мірі запізніле рішення НБУ і в цьому рішення в якійсь мірі навіть проявляється оця неоднаковість, навіть я б сказав вибірковість правління НБУ до того, як і кого визнавати неплатоспроможним банком, коли кого і як виводити з банківського сектору. Я думаю, це також негативно впливає на рівень довіри до банківської системи», – констатував нардеп.
За даними НБУ, Фонд гарантування у межах гарантійної суми виплатить вкладникам Платинум Банку 4,8 млрд грн.
За підсумками трьох кварталів 2016 року обсяг гривневих вкладів населення в «Платинум Банку» зріс на 1,2 млрд грн, або на 36,7%; валютних – скоротився на 12,6 млн дол, або 17,7%.
Заступником глави НБУ є Катерина Рожкова, яка до переходу в Нацбанк у 2015 році була в.о. глави правління Платинум Банку.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас