Країни, що розвиваються, стали лідерами у виробництві чистої енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни, що розвиваються, стали лідерами у виробництві чистої енергії

Енергетика
1625
Нова доповідь Bloomberg New Energy Finance свідчить про те, що центр чистої енергії змістився: в країнах, що розвиваються, виробляють тепер більше відновлюваної енергії, ніж у розвинених.
Дослідження «Climatescope» приділяє основну увагу ринковим умовам і можливостям 58 країн Південної Америки, Африки і Азії і порівнює прогрес, досягнутий ними, з досягненнями країн ОЕСР — найбагатших держав світу, членів Організації економічного співробітництва і розвитку. І вперше країни, що розвиваються, перемогли в цьому порівнянні.
58 країн, вивчені в доповіді, встановили рекорд з виробництва чистої енергії в 2015 році, побудувавши станції загальною потужністю 70 ГВт, тоді як 35 найбагатших країн ОЕСР — тільки 59 ГВт. У 80% країн є затверджені плани з переходу на чисту енергію, а три з чотирьох поставили собі за мету скоротити емісію парникових газів.
Спільно країни, що розвиваються, отримали $154,1 млрд інвестицій і показали швидші темпи зростання, ніж країни ОЕСР, пише GreenTechMedia.
Ця тенденція має й зворотний, менш райдужний бік: у доповіді вказується, що деякі країни, що розвиваються, побудували вітряні або сонячні станції незважаючи на те, що ще не переобладнали свої електромережі та не володіють можливостями передачі і доставки електроенергії з відновлюваних джерел.
Другий важливий висновок «Climatescope» — енергія Сонця стала дешевшою, ніж енергія вітру. У США ціна наблизилася до $1,00 за Ватт на годину, така ж тенденція простежується по всьому світу. І схоже, що у 2016 році «потужності сонячних станцій вперше перевищать потужності вітрогенераторів», йдеться в доповіді.
Велика частка заслуги в цьому належить Китаю, але і менш розвинені країни теж зіграли свою роль. «Величезна частина цього процесу — Китай, який швидко розвиває сонячну енергетику» і допомагає іншим країнам фінансувати власні проекти, каже Ітан Зіндлер, глава американського відділення BNEF.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас