У Києві з'явиться метробус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явиться метробус

Казна та Політика
3315
Заступник голови КМДА Ілля Сагайдак представив проект, який, за його словами, зможе вирішити найгострішу транспортну проблему в столиці – сполучення між Лівим і Правим берегами.
“Третина населення, 36%, живе на Лівому березі, і ми маємо щоденну маятникову міграцію, тому що 80% робочих місць розташовані в діловому центрі. Але найбільша проблема – у Троєщини”, – визнав Ілля Сагайдак.
Це питання місто передбачає вирішити “дешево і швидко”, а саме відкривши два маршрути так званих метробусів.
“Цей вид громадського сполучення дозволяє швидко переміщати по виділеній смузі довгомірні автобуси, від 18 метрів. У Стамбулі такий транспорт ходить з інтервалом 30 секунд, а зараз турки запускають трисекційні автобуси, що дозволяють перевозити по 300 пасажирів одночасно. Ми виділили 9 основних коридорів, де можливо прокласти виділену смугу посередині траси, ритмічність руху транспорту повинна бути близька до метрополітену”, – розповів Сагайдак.
Перший маршрут буде прокладений від Троєщини до Севастопольської площі – через метро “Петрівка”, трамвайні колії на вул Фрунзе, метро “Дорогожичі”, “Шулявка”, станцію міської електрички “Кардачі”. Ємність цієї лінії експерти оцінюють в 140 тисяч пасажирів на добу. Друга лінія пройде по Лівому берегу – від Дарницької площі на Лісовий масив, її ємність оцінюють в 160 тис. осіб на добу. “Пасажиропотік буде порівнянний з тим, що щодня проходить через Сирецько-Печерську лінію”, – уточнив Ілля Сагайдак.
Попередня оцінка бюджету проекту – 100-120 мільйонів доларів. Ця сума включає реконструкцію магістралей, облаштування виділеної смуги з посадочними вузлами, реконструкцію перехресть і закупівлю рухомого складу для метробуса.
“Навесні наші фахівці завершать техніко-економічне обґрунтування. Ми розраховуємо за три роки реалізувати цей проект”, – повідомив Сагайдак.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас