В уряді заявили про економію 130 млрд грн завдяки субсидіям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді заявили про економію 130 млрд грн завдяки субсидіям

Казна та Політика
557
Уряд, надаючи адресні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, заощадив в цьому році близько 130 млрд грн на дотаціях Нафтогазу.
Про це йдеться в інформаційних матеріалах Кабінету міністрів і НАК “Нафтогаз України”, які були роздані на бізнес-форумі “Енергоефективність та відновлювальна енергетика”.
“За адресної схеми надання субсидії тільки малозабезпеченим сума адресних субсидій в 2016 році становить 40 млрд грн. Це лише 5% Держбюджету. Цього року на субсидії уряд виділив 40 млрд грн. Це кошти, які надійшли до Державного бюджету від виручки українського газу. В 2016 році занижена ціна на газ обійшлася б державі в 170 млрд грн. Ці гроші пішли б на дотацію “Нафтогазу”. Різниця – 130 млрд – це кошти, які роками крали з кишень українців”, – йдеться в презентації.
За даними Міністерства соціальної політики, майже 8 з 16 млн домогосподарств потребують державної допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг.
“Навіть якщо субсидії буде отримувати половина з усіх домогосподарств, їх загальний обсяг буде в рази меншим, ніж дотації “Нафтогазу”, – йдеться в матеріалах презентації.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас