КМДА просить уряд об'єднати роздрібний і базовий акциз з нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА просить уряд об'єднати роздрібний і базовий акциз з нафтопродуктів

Казна та Політика
166
Київська міська держадміністрація (КМДА) просить уряд підтримати ініціативу щодо включення роздрібного акцизу з нафтопродуктів в базовий акциз, а також вказує на річні втрати столиці в 222,6 млн грн через ухилення від сплати цього податку. Про це йдеться в листі на адресу прем’єр-міністра з підписом мера столиці Віталія Кличка.
“Існують проблеми в адмініструванні цього податку в частині роздрібної торгівлі нафтопродуктами, що призводять до втрат для місцевих бюджетів. За оцінками фахівців галузі нафтопродуктів, сумарні втрати місцевих бюджетів з цього джерела в 2016 році становлять 1,7 млрд грн. Для бюджету Києва такі втрати оцінюються в розмірі 222,6 млн грн.
При цьому у органів місцевого самоврядування відсутні інструменти контролю за недобросовісними платниками”, – йдеться в листі.
У КМДА відзначають, що об’єднання роздрібного та базового акцизу з нафтопродуктів з подальшим розщепленням коштів через держмеханізми змогло б вирішити цю проблему. “Прошу вашої, шановний Володимире Борисовичу (Гройсман, – ред.) підтримки і відповідних доручень щодо опрацювання запропонованого механізму”, – резюмував глава КМДА.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас