НБУ запрацює на економіку і суспільство, - Галасюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ запрацює на економіку і суспільство, - Галасюк

Казна та Політика
667
Ініційовані Радикальною партією конституційні зміни, спрямовані на розширення цілей і сфери відповідальності НБУ (законопроект №5257) – це не “кон’юнктура” чи “зброя проти Гонтарєвої”, а послідовна, прозора і добре продумана стратегія нового економічного курсу.
Про це заявив голова парламентського Комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.
“Ніхто не посягає на незалежність НБУ, яка повинна полягати у відсутності штучних політичних та інших впливів, але ми рішуче налаштовані на посилення законності та прозорості діяльності НБУ та підзвітності Правління НБУ Раді НБУ”, – прокоментував парламентарій, підкресливши також, що в запропонованих змінах до ст. 99 Конституції йдеться не про перерозподіл повноважень КМУ і НБУ, а тільки про здорову синхронізацію їхніх зусиль, а також максимальне направлення їх на розвиток економіки та підвищення реальних доходів громадян, спираючись на кращий світовий досвід.
“Своїми законопроектами ми не “забираємо” у Правління НБУ повноваження з визначення грошово-кредитної політики, а чітко імплементуємо статті 100 Конституції України: “Рада Національного банку України розробляє основні засади грошово-кредитної політики та здійснює контроль за її проведенням”, – пояснив Галасюк.
За його словами, наполягаючи на таргетуванні економічного зростання як основі економічної і грошово-кредитної політики, РПЛ підкреслює неприпустимість ігнорування інтересів реального сектору економіки або питання зайнятості населення.
“Все більше людей розуміють, що тільки власне виробництво і експорт здатні забезпечити стійку гривню, а не кредити МВФ або інші паліативні заходи, і без адекватної політики НБУ це просто неможливо”, – зазначив нардеп, підкресливши, що у випадку з запропонованими конституційними змінами мова йде не про “прості” рішення, як, наприклад, про “повне скасування валютного регулювання” або “зменшення удвічі відсоткових ставок”, а про зважене використання кастомізованих інструментів грошово-кредитної політики на благо реального сектора економіки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас