ProZorro запровадила функцію, яка унеможливить маніпуляції з платежами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ProZorro запровадила функцію, яка унеможливить маніпуляції з платежами

Казна та Політика
691
В системі електронних торгів ProZorro з’явилася функція перевірки платежів, яка унеможливить маніпуляції з платежами.
Про це заявив на прес-конференції заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.
“У Міністерстві економіки є проект ProZorro, який займається держзакупівлями, у Мінфіні є E-Data, що займається держвидатками та їх оплатою, також існує проект 007, який займається візуалізацією даних, їх демонстрацією”, – сказав Нефьодов.
“Ми покриваємо якісь окремі частини процесу держвидатків і зараз ми демонструємо перший приклад інтеграції, яка дозволяє, як спостерігачеві або прямому учаснику закупівель, дивитися, як відбувається цей процес. Зараз ми інтегруємо ту частину, яка стосується перевірки платежів, і таким чином ви зможете побачити по кожній закупівлі, проведеній через держказначейство, чи була проведена оплата на переможця, коли була зроблена і чи в повному обсязі”, – сказав він.
За словами Нефьодова, зараз у системі через відсутність цієї функції є маніпуляції з платежами.
Як повідомлялося, президент Петро Порошенко 17 лютого підписав ухвалений Верховною Радою наприкінці 2015 року Закон “Про державні закупівлі”, який поширює електронні закупівлі на всі бюджетні закупівлі.
Документ набуває чинності з 1 квітня 2016 року для центральних органів виконавчої влади та замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, а з 1 серпня 2016 року – для всіх замовників.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас