У поліції розказали, як здійснюватиметься відеофіксація на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У поліції розказали, як здійснюватиметься відеофіксація на дорогах

Технології&Авто
4035
Під час роботи в тестовому режимі автоматичної системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху штрафи водіям надсилатись не будуть.
Про це повідомив директор департаменту комунікації Національної поліції України Ярослав Тракало.
«Поки система автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху працюватиме в тестовому режимі, штрафи не будуть надсилатись водіям», – сказав він.
Він повідомив, що в понеділок 4 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе офіційно презентують пілотний проект по автоматичній відеофіксації порушень правил дорожнього руху, після чого система запрацює в тестовому режимі.
Водночас, в яких містах буде запущений пілотний проект і де можна дізнатися про місця розміщення відеокамер Тракало не повідомив, сказавши, що «цю інформацію озвучать міністр і глава Нацполіції, які будуть презентувати цей проект в понеділок».
30 червня Аваков заявив, що невдовзі в деяких містах України будуть запущені локальні системи автоматичної відеофіксації порушень ПДД в тестовому режимі, аби подивитись як ці системи працюватимуть. Повноцінно система має запрацювати на всіх дорогах України тільки з наступного року, але для цього ще необхідно віднайти кошти. Тому, паралельно із запуском автоматичної відеофіксації порушень ПДД в тестовому режимі, МВС планує провести міжнародний конкурс з метою залучення міжнародних компаній для інвестування в цю систему.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас