Україна за три роки перейде на євростандарти контролю за продуктами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна за три роки перейде на євростандарти контролю за продуктами

Казна та Політика
760
Україна має до 2019 року перейти на європейську модель контролю якості харчових продуктів.
Про це повідомив глава Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
«З 2017 року систему НАССР обов’язково повинен упровадити великий бізнес, а до 2019 – всі суб’єкти господарювання (не тільки виробники, а й оператори харчового ринку, реалізатори, логісти)», – сказав Лапа.
Він наголосив, що не все у цьому контексті йде рівно, бо це глобальні радикальні зміни. Але нині вже реалізовано 30-40% необхідних системних змін. Через нову редакцію закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» об’єднано ветеринарну і санітарну складові, що відповідає сучасним вимогам.
Крім того, до розгляду в другому читанні готують законопроект «Про держконтроль, який здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин». Якщо його ухвалять, буде “закрито” половину необхідних базових змін.
До того ж уряд затвердив Стратегію імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів, і там є покроковий план до 2021 року, починаючи із забезпечення благополуччя тварин під час утримання та забою, закінчуючи ГМО. “Реалізація Стратегії — теж досить серйозний виклик для України», – додав Лапа.
За матеріалами:
Урядовий кур’єр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас