Українець винайшов "розумні" жалюзі, які забезпечують квартиру електроенергією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українець винайшов "розумні" жалюзі, які забезпечують квартиру електроенергією

Кредит&Депозит
2981
Українець Євген Ерік винайшов “розумні” жалюзі SolarGaps, які допоможуть жителям багатоквартирних будинків отримати недорогу електроенергію.
SolarGaps є сонячні модулі, які монтуються з внутрішньої або зовнішньої частини вікон. Модулі перетворюють сонячне випромінювання в теплову та електричну енергію, що дозволяє зробити приміщення незалежним від зовнішніх електричних мереж. Як заявляє Ерік, “жалюзі SolarGaps, встановлені в трикімнатній квартирі з вікнами, що виходять на південь, здатні виробляти до 600 Вт на годину або близько 4 кВт в день, а це 100 кВт на місяць. Середнє споживання квартири коливається від 100 до 250 кВт в місяць”.
Установка подібних жалюзі обійдеться в 300 доларів. А ось повністю відключитися від зовнішніх джерел енергії можна тільки при обладнанні понад 10 квадратних метрів вікон, які виходять на південну сторону. Надалі винахідник планує зробити жалюзі більш потужними за рахунок застосування більш ефективних і надійних модулів. Це дозволить збільшити ККД жалюзі до 190 Вт на квадратний метр вікна.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас