Найважливіші цифри і цитати середи, 1 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати середи, 1 червня

537
Найважливіші цифри і цитати середи, 1 червня:
  • Кіпрська компанія сконцентрувала 23,2% неплатоспроможного Фідобанку
  • Фонд гарантування вкладів з 1 червня відновить виплати вкладникам Укрінбанка
  • “Хрещатик” видав $ 40 млн кредитів за підробленими документами
  • НБУ оголосив аукціон з купівлі до $ 30 млн на міжбанку в середу
  • Дитина – найдорожче: Дитячий відпочинок подорожчав на 20%
Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі та екс-глава НБУ Степан Кубів про розслідування НАБУ по “рефінансу”
“Жодного рефінансування, коли хоча б одна людина була проти (з керівництва НБУ) або утрималася, не було. Якщо виникали питання, ми ставили питання, правління сиділо разом і з’ясовувало проблему. Потім брали або не приймали рішення. В основному ми не брали, тому що бажаючих (отримати рефінансування) було багато”.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман про економію від ProZorro на тендерах
“Хочу підкреслити, що по деяких позиціях ми маємо різницю ціни майже вдвічі. Це означає, що ми можемо вдвічі більше закуповувати, в два рази більше економити і розподіляти ресурси. Я думаю, що для нас це має бути пріоритетом. Це принципово важливе питання для кожної сфери. Прозора система закупівель повинна охоплювати 100% державних закупівель нашої країни. Це десятки мільярдів, які ми можемо економити “.
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій про перейменування Дніпропетровська
“Сьогодні вранці Регламентний комітет прийняв відповідне рішення, і я мав можливість поставити ці постанови на голосування. Обидва з них не набрали необхідної кількості голосів, а насправді – 18 і 20 голосів. Обидві постанови були відхилені, і це для мене відкриває можливість підписати постанови Верховної Ради про перейменування міст і сіл, постанови по декомунізації”.
Народний депутат від БПП Юрій Соловей про зниження акцизу на машини б/у
“Зараз акцизний податок становить: якщо авто більше 5 років він для прикладу становить 6 євро за 1 куб см. Це без ПДВ. А з ПДВ – приблизно 7 євро. Значить, якщо ви купуєте авто (з об’ємом двигуна – Авт.) 2 тис куб см, ви повинні заплатити близько 12 тис євро розмитнення. Зараз буде 0,3 євро за 1 куб см. Це означає, що при розмитненні ви заплатите в 20 разів менше – 600-700 євро. Ось і вся економіка “.
Заступник голови правління Мегабанку Андрій Третяк про точки зростання в кредитуванні МСБ
“84% кредитів юридичним особам були видані нами саме аграріям. Середня сума кредиту – 570 тис. грн. Незважаючи на порівняно невелику середню суму кредиту, масштаби діяльності клієнтів серйозно різняться: від 300 га до 2000 га оброблюваних площ”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас