Україна до 2017 року виставить на приватизацію океанський флот із чотирьох кораблів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна до 2017 року виставить на приватизацію океанський флот із чотирьох кораблів

Казна та Політика
724
Державне агентство рибного господарства планує виставити український океанський флот з чотирьох кораблів на приватизацію в 2017 році, повідомила прес-служба Держрибагентства з посиланням на главу відомства Ярему Коваліва.
«У 2017 році судна можуть бути внесені в список для приватизації, доцільність поки обговорюється з експертами галузі», – йдеться в повідомленні.
У прес-службі зазначили, що термін експлуатації суден підійде до кінця в 2025 році.
За попередньою оцінкою Держрибагентства, Україна зможе виручити за всі чотири судна 16 млн дол. При цьому, за оцінкою експерта датської брокерської компанії Atlantic Shipping Івана Ейнінсона-Естурланда, вартість подібних кораблів становить близько 1,5 млн дол. (6 млн дол. за чотири судна).
Глава Держрибагентства зазначив, що виручені гроші будуть спрямовані на оновлення внутрішнього флоту.
«Враховуючи вичерпність технічного ресурсу, питання приватизації актуальне. Вона повинна бути максимально прозорою, щоб ні у кого не було питань. Цільове використання отриманих коштів на оновлення внутрішнього флоту стане потужним поштовхом і для українського рибальства, і для суднобудівників», – зазначив Ковалів.
Нагадаємо, океанський рибальський флот України в 2015 році, вперше з 1997 року, приніс прибуток, який склав 19 млн грн (понад 700 тис. дол.), з яких 9,5 млн грн складуть дивіденди державі. Держрибагентство планує до 2016 року збільшити прибуток державного океанського риболовецького флоту на 58% – до 30 млн грн.
Україна за роки незалежності втратила понад 220 великотоннажних суден, або 95% океанського флоту, основна частина якого була незаконно реалізована для погашення фіктивної кредиторської заборгованості. У 1991 році Україна мала понад 230 океанських суден. У 2015 році їх кількість скоротилася до 11, з яких тільки 4 перебувають у державній власності: «Капітан Русак», «Іван Голубець», «Олексій Слободчиков» і «Професор Михайло Александров».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас