Made in China: Який відсоток українського ринку одягу і взуття зроблено в Китаї, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Made in China: Який відсоток українського ринку одягу і взуття зроблено в Китаї, - експерт

Особисті фінанси
4407
Переважну більшість товарів на українському ринку одягу і взуття вироблено в Китаї.
“Найбільша частка китайського виробництва в сегменті взуття — близько 80-90% від проданих пар. В одязі — близько 70-80%”, — зазначає Юлія Шилова, директор з маркетингу інтернет-магазину одягу та взуття LeBoutique.
За словами експерта, багато українських споживачів досі вважають, що китайське виробництво тотожне поганій якості.
“Made in China – не завжди ознака низької ціни і якості. Не все китайське виглядає і пахне, як “жах-жах”. Багато світових брендів перенесли виробництво в азіатські країни, щоб знизити собівартість продукції. При цьому вони жорстко контролюють весь виробничий процес, якість сировини і кінцевий продукт. Наприклад, всі популярні спортивні бренди відшивають свою продукцію в Китаї”, — підкреслює Юлія Шилова.
З іншого боку, в низькому ціновому сегменті з китайцями дуже складно конкурувати. Адже в Україні дуже багато споживачів змушені економити на купівлі одягу та взуття і не можуть дозволити собі витрачати більше.
“Зовсім дешевий Китай — кращий за ціною, але гірший за якістю пошиття і матеріалів порівняно з пропозицією національного виробника. Водночас якісний Китай часто може бути порівнянний за ціною і якістю з українським виробництвом”, — констатує маркетолог.
Прогнозуючи, як буде змінюватися пропозиція на китайські товари в найближчий рік, Юлія Шилова зазначає, що за останні два роки частка китайського виробництва в одязі знизилася через валютний курс.
“Багатьом оптовикам простіше мати справу з українськими фабриками. А ось тим, хто імпортує тканину, фурнітуру і взуття, особливо діватися нікуди — недорогих альтернатив дуже мало”, — резюмує директор з маркетингу інтернет-магазину одягу та взуття LeBoutique Юлія Шилова.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас