Експерт: Відставка Кабміну призведе до девальвації гривні і припинення співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Відставка Кабміну призведе до девальвації гривні і припинення співпраці з МВФ

Казна та Політика
7384
Відставка уряду призведе до зупинки початих реформ, призупинення кредитування з боку МВФ і подальшу девальвацію гривні. Про це заявив у своєму блозі економіст, голова громадської організації“Українське товариство економічних свобод” Мар’ян Заблоцький.
“Сьогодні звіт уряду – кульмінація довгих місяців розхитування політичної та економічної ситуації в Україні”, – сказав він.
“Відставка уряду та неможливість призначення нового майже точно означає дострокові парламентські вибори. Це призведе до зупинки поточних реформаторських ініціатив, призупинення на невизначений термін кредитування з боку МВФ,подальшу девальвацію гривні”, – підкреслив економіст.
Заблоцький зазначив, що проблеми з МВФ та курсом гривні наявні уже сьогодні, головна причина яких – поточна політична нестабільність.
“Тому для усіх сторін поточних політичних баталій та взаємного тролінгу немає іншого виходу як сідати за стіл переговорів та домовлятись”, – вважає він.
Експерт також навів проблемні моменти у співпраці уряду і Верховної Ради. Зокрема,парламент розглянув менше половини поданих урядом законопроектів.
“Головна причина низької продуктивності – мала кількість ефективних днів для голосувань у Верховній Раді. В місяць їх є реально штук 4-5”, – зазначив він.
“По-друге, рівень співпраці всередині коаліції для підтримки урядових законопроектів може явно бути кращим. Так, в цілому, було розглянуто 45% із поданих урядом законопроектів. Із цих розглянутих кожен четвертий був відхилений або відправлений на доопрацювання. Натомість 63% президентських законопроектів було розглянуто, з яких лише 1% було відхилено”, – сказав Заблоцький.
Крім того, він наголосив, що побороти корупцію на державних підприємствах можна тільки одним способом – приватизувати їх.
“Але, на жаль, приватизація системно не знаходить підтримки в парламенті”, – зазначив економіст.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас