Роскомнадзор обіцяє заблокувати в 2016 році всі найбільші торрент-трекери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роскомнадзор обіцяє заблокувати в 2016 році всі найбільші торрент-трекери

Світ
457
Керівник Роскомнадзора Олександр Жаров в ході форуму «Інтернет Економіка 2015» поділився планами про подальшій боротьбі з нелегальним розповсюдженням піратського контенту. Згідно з його прогнозом, наступного року будуть заблоковані практично всі найбільші російські торрент-трекери.
«15 найбільш популярних торрент-трекерів зусиллями правовласників внесені в список на вічну блокування, – повідомив Жаров учасникам форуму. – Мій прогноз – в 2016 році вони будуть заблоковані, а оскільки за статистикою 95% громадян не користуються інструментами обходу блокування, трафік цих ресурсів значно знизиться ». В даний час суд розглядає апеляції, подані адміністрацією торрент-трекерів.
«Найперша задача для галузі – розвиток культури легального споживання контенту», – підкреслив керівник відомства, висловивши побажання, щоб аудиторія приділяла увагу легальним ресурсам, а не займалася пошуком шляхів обходу блокування сайтів з піратським контентом.
З моменту введення в дію 1 травня нової версії антипіратського закону в Роскомнадзор надійшло 302 ухвали судів про попередні забезпечувальні заходи. За словами керівника відомства, повністю заблоковані на даний момент 1 433 унікальних сторінки і 505 піратських ресурсів.
«Ресурси, на яких піратський контент був розміщений, були повідомлені, – повідомив Жаров. – В основному ресурси добровільно видаляють контент, але в 133 випадках справа дійшла до суду, і в 122 випадках правовласники суди виграли ».
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас