У НБУ розповіли, на якому етапі перебуває зняття валютних обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли, на якому етапі перебуває зняття валютних обмежень

Валюта
2074
Національний банк не бачить передумов для швидкого зняття валютних обмежень. Про це повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій.
“Правила на міжбанку однакові для всіх. На сьогоднішній день ми не бачимо передумов для швидкого зняття обмежень”, – сказав він.
Чурій нагадав, що НБУ разом із Міжнародним валютним фондом розробив дорожню карту щодо зняття обмежень на валютному ринку.
“Зараз ми знаходимося на 2 етапі зняття обмежень. На 1 етапі ми зняли ряд бюрократичних перешкод для населення і бізнесу”, – прокоментував Чурій.
Зокрема, Нацбанк підвищив ліміт зі зняття коштів з гривневих депозитів до 300 тис. гривень, за валютними депозитами – до 20 тис. гривень, а також скасував для бізнесу надання деяких довідок в банки.
Як він зазначив, виконання 2 етапу залежить від продовження співпраці України з МВФ, яке в даний час залежить безпосередньо від прийняття держбюджету на 2016 рік.
Нагадаємо, Національний банк вважає зволікання Ради з прийняттям державного бюджету на 2016 рік ставить під загрозу співпрацю з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас