ЄБРР вклав $4 млн в український стартап Depositphotos — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР вклав $4 млн в український стартап Depositphotos

Фондовий ринок
528
Європейський банк реконструкції та розвитку через Venture Capital Investment Programme вклав в український стартап Depositphotos $ 4 млн. Ще $ 1 млн в цьому раунді виділив TMT Investments, вже інвестував в стартап в 2011 році. Розмір частки та оцінка компанії не розголошуються. Операція буде закрита до кінця року.
Venture Capital Investment Programme – це підрозділ ЄБРР, створений для подібних інвестицій. Відомо, що продана невелика частка і засновники зберігають контроль над компанією. Змін або обмежень в управлінні ця угода не передбачає.
За умовами ЄБРР, всі вкладені кошти повинні витрачатися в Україні, незважаючи на те, що основну виручку компанія генерує за межами країни. Основними напрямками для інвестиції стануть набір фахівців (компанія зараз гостро цього потребує), розвиток інфраструктури київського представництва і маркетинг.
“З перших переговорів про угоду і до її закриття минуло більше року і за цей час ми спілкувалися з сотнями VC-фондів і російських, і американських, і європейських. З боку США інтерес мінімальний, так як події на сході України турбують їх більше, ніж все інше. Були кілька пропозицій з Європи, але вони не влаштовували нас, так як вимагали релокації бізнесу. Що стосується ЄБРР, я не можу говорити за них, але наскільки я чув, вони декларують, що як і раніше будуть вкладати в нашу країну як в потенційно цікавий ринок. Їх імунітет до негативу в країні вище ніж у інших “, – розповів в інтерв’ю спеціалізованому виданню засновник Depositphotos Дмитро Сергєєв.
За словами засновника, інвестиції підуть на зміцнення відділу продажів у регіонах, які ми розуміємо краще, ніж наші конкуренти, і де їх вплив і бренд слабкі. Це CIS, Бразилія та Україна в першу чергу.
Depositphotos – це міжнародний фотобанк, який дозволяє користувачам продавати і купувати фото, векторні зображення та відео у високій якості. Компанія заснована українським підприємцем Дмитром Сергєєв в 2009 році. У 2011 Depositphotos залучив $ 3 млн від венчурного фонду TMS Investments.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас