Темпи зростання ВВП країн G20 в III кварталі залишилися на рівні 0,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи зростання ВВП країн G20 в III кварталі залишилися на рівні 0,7%

Світ
79
ВВП країн G20 збільшився в третьому кварталі на 0,7% щодо попередніх трьох місяців, свідчать попередні оцінки Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
Таким чином, темпи підвищення показника не змінюються вже третій квартал поспіль, наголошується в повідомленні.
Найбільш істотно в минулому кварталі прискорилося зростання економіки Південної Кореї (до 1,3% з 0,3% у другому кварталі) та Австралії (до 0,9% з 0,3%).
Позитивна динаміка була відзначена в Канаді (підйом на 0,6% після зниження на 0,1% у квітні-червні), Японії (зростання на 0,3% після зменшення на 0,1%) і ПАР (збільшення на 0,2 % після спаду на 0,3%).
Темпи підвищення ВВП Китаю та Індії не змінилися і склали 1,8% і 1,2% відповідно.
При цьому підйом економіки США в липні-вересні сповільнилося до 0,5% з 1% у другому кварталі цього року, Великобританії – до 0,5% з 0,7%, наголошується в повідомленні ОЕСР.
Бразилія продовжувала залишатися в рецесії: ВВП знизився на 1,7% після скорочення на 2,1% в попередні три місяці.
Зростання економік країн G20 в третьому кварталі відносно аналогічного періоду минулого року склало 2,9% проти 3,1% у квітні-червні, повідомляється в прес-релізі. Самий значний підйом даного показника був зафіксований в Індії – на 7,1% і в Китаї – на 6,9%, у той час як найбільш істотний спад стався в Бразилії (на 4,4%).
ОЕСР – одна з провідних економічних організацій світу, яка включає 34 найбільш розвинених держави. В даний час до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина , Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас