Курс юаня до долара США показав рекордне падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс юаня до долара США показав рекордне падіння

Валюта
819
Курс юаня до долара США завершив поточний тиждень найістотнішим зниженням з моменту девальвації нацвалюти Народним банком Китаю (НБК, центробанк країни) у серпні цього року, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість юаня опустилася до закриття ринку в Шанхаї в п’ятницю на 0,27% – до 6,4553 юаня за $1. За тиждень китайська нацвалюта подешевшала на 0,83% щодо долара.
НБК на цьому тижні знизив довідковий курс юаня на 0,8% – це найістотніше зменшення з моменту девальвації юаня 11 серпня, коли довідковий курс був опущений відразу на 1,9%.
У серпні НБК також оголосив про зміну механізму формування курсу юаня: тепер курс центробанку грунтується на ринковій вартості нацвалюти на кінець попередньої сесії.
Пізніше НБК періодично використовував ринкові інтервенції для підтримки нацвалюти.
Міжнародний валютний фонд (МВФ) 30 листопада включив юань в розрахунок кошика спеціальних прав запозичення (СПЗ або SDR). Для 7 з 9 послідували за цим торгових сесій НБК знижував довідковий курс юаня. Протягом однієї сесії вартість юаня може відхилятися від довідкового курсу не більше ніж на 2% в ту або іншу сторону.
“Ми не бачили великих інтервенцій на валютному ринку на цьому тижні, і трейдери сприймають це як те, що НБК дозволяє юаню послаблюватися, – зазначив економіст Oversea-Chinese Banking Corp. в Сінгапурі Томмі Се. – Центробанк може повернутися на ринок після засідання Федрезерву на наступного тижня, коли картина процентних ставок у США стане більш ясною”.
Валютні резерви Китаю в листопаді впали на $87 млрд, і це показало, що НБК проводив інтервенції для підтримки юаня минулого місяця. Обсяг резервів впав на рекордні $94 млрд в серпні.
Курс юаня в Гонконгу опустився в п’ятницю на 0,13% – до 6,5357 юаня за $1, за тиждень юань подешевшав на 1,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас