ВР уповноважила органи місцевого самоврядування реєструвати місце проживання фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР уповноважила органи місцевого самоврядування реєструвати місце проживання фізосіб

Особисті фінанси
1930
Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №2984 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг”. За відповідне рішення проголосував 251 парламентарій.
Так, закон пропонує внести ряд змін в деякі законодавчі акти України, спрямовані на розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг.
Зокрема органам місцевого самоврядування (виконавчого органу сільської, селищної або міської ради, сільському голові у разі, коли відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не створено) пропонується надати повноваження щодо реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання, ведення відповідного реєстру територіальної громади.
Також буде спрощена процедура отримання інформації з Державного земельного кадастру. Право на надання такої інформації будуть мати посадові особи органів місцевого самоврядування, в тому числі і адміністраторів центрів надання адміністративних послуг.
Інформація з Держземкадастру буде надаватися в електронній формі, в першу чергу, нотаріусам і державним реєстраторам прав.
Крім того, законопроектом переглядаються окремі процедури реєстрації місця проживання, а саме буде скасовано необхідність отримання талона зняття з реєстрації.
У свою чергу, буде надана можливість відповідним посадовим особам виконавців послуг з управління (утримання) багатоквартирним будинком (гуртожитком), об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу подавати заяви про реєстрацію місця проживання особи.
Нагадаємо, сьогодні, 10 грудня, Верховна Рада на засіданні розгляне у другому читанні законопроект №2984 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас