Депутати пропонують платити більше потерпілим в ДТП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують платити більше потерпілим в ДТП

Особисті фінанси
493
Депутати подали до Верховної Ради вже третій цього року законопроект № 3551 про ОСАЦВ. Серед запропонованих змін – підвищення максимальних виплат по збитку, нанесеному майну (з 50 тис. грн до 1 млн євро), життю та здоров’ю потерпілих (зі 100 тис. грн до 5 млн євро), впровадження електронного полісу та запуск прямого врегулювання.
Також вони пропонують починати виплати потерпілим за рахунок коштів фондів Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) відразу після відкликання ліцензії страховика або після початку процедури банкрутства.
За основу депутати взяли законопроект, який розробляли страховики з МТСБУ, тому ключові норми документа підтримуються учасниками ринку за замовчуванням. «У ньому зібрані всі основні зміни, необхідні і страхувальникам, і страховикам. Закон дозволить істотно підвищити якість захисту потерпілих, в першу чергу завдяки високим лімітам відповідальності. Це реальний захист як щодо майна, так і життя, і здоров’я людей », – говорить директор юридичного департаменту СК «PZU Україна» Василь Зубач.
Ліміти будуть підвищуватися протягом п’яти років – з 2017 по 2022 рік. «Негативним моментом є досить різке підняття лімітів в 10-кратному розмірі вже з 2017-го, що, безсумнівно, стане досить сильним навантаженням на клієнта. Хочеться сподіватися, що наступний рік буде використаний для якісного підходу до розробки тарифів за полісами ОСАЦВ з боку МТСБУ, для переорганізації бізнес-процесів самих страховиків », – зазначає заступник генерального директора компанії «Талісман Страхування» Ася Трубицька.
І хоча ідеї, прописані в документі, «хороші», стверджують страховики, парламент не поспішає приймати їх. Жодна з поданих раніше ініціатив не була винесена навіть на обговорення сесійної зали.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас