ФінТех Подкаст 68: Майбутнє за електронними платіжними системами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

ФінТех Подкаст 68: Майбутнє за електронними платіжними системами

Фінтех і Картки
954
Новий випуск подкастів на Finance.UA, ведучі Юлія Бондар та Сергій Скабелкін присвятили платіжним системам, як українським так і міжнародним.
На цьому тижні в мережі з’явилася новина про те, що Нацбанк дозволив українцям користуватися PayPal та іншими платіжними системами. На офіційній сторінці НБУ є документ, який присвячений виходу на український ринок міжнародних платіжних сервісів – PayPal, Apple Pay та Google Wallet. В українському PayPal-співтоваристві цей документ вже назвали головним за всю історію впровадження американської платіжної системи в Україні.
Ведучий Сергій вважає, що Нацбанк зробив останній необхідний крок зі свого боку, опублікувавши Letter of Comfort. Це означає, що НБУ зобов’язався всіляко адаптувати законодавство, що стосується платіжних систем, до європейських норм, якщо воно буде заважати виходу на ринок великих міжнародних гравців, таких як PayPal, Google Wallet та інших.
“Останній бастіон в особі НБУ перейшов на бік добра і повністю підтримує прихід в Україну PayPal. По термінах думаю можна говорити про повноцінну роботу на введення і виведення грошових коштів в системі не раніше 3 квартала 2016 року”, – зауважив Сергій.
До того ж, обидва ведучі зійшлися на тому, що прихід міжнародних платіжних систем таких, як PayPal, Apple Pay та Google Wallet буде позитивним сигналом не тільки для внутрішніх платіжних систем, але і для економіки в цілому.
Хронометраж: 36:37
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас