Експерти назвали основні ризики для української економіки в 2015-2016 рр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали основні ризики для української економіки в 2015-2016 рр.

Казна та Політика
785
Найбільшими ризиками для української економіки в 2015-2016 роках стануть поширення неплатоспроможності реального сектора економіки, нарощування негативних інфляційних очікувань населення і загострення дефіциту енергетичних ресурсів в країні.
Про це йдеться в консенсус прогнозі, оприлюдненому на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Також дуже високу оцінку експерти дали ризику, який пов’язаний зі збереженням низької кредитної активності комерційних банків.
На тлі досить складних умов і загроз функціонування вітчизняної економіки, експертами були високо оцінені такі ризики як: загострення дефіциту енергетичних ресурсів в країні, посилення девальваційних тенденцій на валютному ринку.
Крім того, високу експертну оцінку має ризик – проведення значної емісії для фінансування дефіциту бюджету.
Лідируючі позиції серед зовнішніх ризиків в 2015 році зайняли ризики, існування яких безпосередньо пов’язане з військовим протистоянням на сході країни: ескалація російсько-українського конфлікту, дефіцит зовнішнього фінансування і звуження можливостей доступу до міжнародних ринків капіталу.
Експерти також віддали високі оцінки наступними ризиками: згортання іноземними компаніями інвестиційних планів або перенесення термінів їх реалізації на майбутній період у зв’язку з макроекономічної невизначеністю, неотримання запланованого фінансування від МВФ, повільне відновлення розвитку світової економіки і збереження низьких цін на світових сировинних ринках.
Серед ризиків експерти також відзначили проведення значної емісії для фінансування дефіциту бюджету та отримання низького врожаю зернових культур.
“Консенсус прогноз” ґрунтується на опитуванні провідних експертів у сфері макроаналізу та прогнозування. Просимо звернути увагу на те, що всі прогнозні показники, надані учасниками опитування, не є офіційними прогнозами установ, а лише експертними оцінками фахівців “, – йдеться в повідомленні Мінекономіки.
Як повідомлялося, експерти департаменту економічної стратегії та макроекономічного прогнозування погіршили прогноз падіння реального ВВП України в 2015 році до 8,3%.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас