Македонія відмовилася від "Турецького потоку", - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Македонія відмовилася від "Турецького потоку", - ЗМІ

Енергетика
2121
Македонія не братиме участі у будівництві російського газопроводу Турецький потік без дозволу Євросоюзу.
Про це заявив прем’єр-міністр країни Нікола Груєвський, пише російський “Комерсант”.
Македонія повинна була стати третьою країною на маршруті газопроводу після Туреччини та Греції, з якими Росія зараз веде переговори.
Як зазначає видання, обійти Македонію газопровід в нинішньому варіанті не може, але для самої країни проект не надто цікавий. Вона споживає всього лише близько 150 млн кубометрів газу на рік, отримуючи його з Росії.
Однак, за словами, Груєвського, ціна на російський газ занадто висока і Македонія планує отримати доступ до газопроводу TAP, по якому в Південну Європу буде поставлятися азербайджанський газ.
Як повідомлялося, “Газпром” дав команду класти труби для “Турецького потоку”. Монополіст інформував будівельну компанію Saipem про початок роботи з морського трубопроводу в Чорному морі.
Як відомо, Saipem був найнятий для будівництва “Південного потоку”, будівництво якого повинне було початися ще восени минулого року. Рішення керівництва Росії не будувати “Південний потік” застало трубоукладальний флот Saipem біля російських берегів, звідки мала розпочатися укладання.
Після цього кораблі італійських будівельників відійшли в болгарський порт Варна, де залишаються до теперішнього моменту (це підтверджують дані глобальної системи позиціонування морських судів). При цьому “Газпром” продовжував оплачувати послуги простоюють кораблів Saipem.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас