Україна досі не знає своїх кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна досі не знає своїх кредиторів

Казна та Політика
1418
Міністр фінансів Наталія Яресько повідомила кредиторам України, що Київ “розглядає всі варіанти”.
Голова Мінфіну підкреслила готовність “змусити людей говорити один з одним і сісти за стіл переговорів”, проте в заяві Яресько про те, що уряд “розглядає всі варіанти” експерти бачать готовність Києва оголосити мораторій на обслуговування боргів.
Також голова українського фінансового відомства в черговий раз закликала членів комітету кредиторів розкрити себе, оскільки “нам відома назва лише однієї компанії, що входить до комітету. Щоб почати прямі переговори з урядом, їм необхідно бути прозорими і назвати себе”.
Як повідомлялося, Яресько раніше закликала кредиторів України якнайскоріше досягти компромісу з реструктуризації держборгу, зазначивши, що “національне банкрутство не є опцією”.
Раніше керівництво ЄБРР закликав допомогти Україні досягти позиції, на яку вона заслуговує.
Нагадаємо, Україна розраховує на реструктуризацію 23 млрд доларів зовнішнього боргу. Уряд прагне зробити це до червня, коли Міжнародний валютний фонд планує обговорити надання Україні другого траншу кредитної програми. Українська сторона звинувачує найбільших кредиторів у затягуванні переговорів, ті натомість стверджують, що Київ не хоче прийняти їхні умови.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас