Новий порядок надання субсидій «потопає» у критиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий порядок надання субсидій «потопає» у критиці

Казна та Політика
15430
Житлові субсидії, які з 1 травня призначаються за спрощеною схемою, викликають багато питань. Про це розповів директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко.
«Так, отримання субсидій спростили, але все одно залишається багато невирішених питань. Наприклад, якщо ви купили меблі в розстрочку або оплатили навчання і витратили більше 50 тисяч гривень, то вам на півроку або рік відмовлять у отриманні субсидій», – зазначив він.
За словами Сергієнка, для кожної родини сума субсидії буде різною і вона буде нараховуватися в залежності від її доходу.
«Але є одне «але»: розмір цієї субсидії розраховують не на реальну квартиру, де ви проживаєте, а на якусь віртуальну: по метражу, споживанню води. І якщо ви не вміщуєтеся в ці соціальні нормативи, за все інше ви будете платити по повній. Це найбільший недолік чинної системи субсидій», – говорить експерт.
Нагадаємо, з 1 травня в Україні вступила в силу спрощена система призначення субсидій на послуги житлово-комунального господарства.
Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та пенсійного забезпечення Людмила Денисова заявила, що порядок призначення житлових субсидій треба вдосконалити, оскільки в ньому не враховано комплекс істотних питань, з якими часто звертаються громадяни. За її словами, зокрема, потребують уточнення деякі положення стосовно того, що вважається помилкою при заповненні декларації. Тому що від цього залежить, чи доведеться повертати заявнику у подвійному розмірі вже призначену субсидію.
Як раніше повідомлялось, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує, що кількість людей, які нечесно претендують на субсидію, складе близько 5% від загального числа осіб, що субсидіюються.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас