Українським депутатам затримують зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським депутатам затримують зарплати

Казна та Політика
330
Народним депутатам України затримують виплату заробітних плат за квітень. Про це повідомив член Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради Дмитро Шлемко.
“Поки що депутатам не виплатили заробітну плату за квітень. Точно сказати, яка причина такої затримки, я не можу. З 1 квітня Гройсман (голова ВР) видав розпорядження і зменшив суму до 6 тисяч 109 гривень без відрахувань. Думаю, що зараз юристи погоджують підхід до формування зарплат нардепам “, – уточнив Шлемко.
Він також зазначив, що зарплата нардепів після необхідних відрахувань може становити 4,8 тис. грн на місяць.
“Юристи, напевно, погоджують, яка зарплата буде у депутата – 4800 гривень (після відрахувань), залишиться на тому рівні, який був до 1 квітня і становитиме трохи більше шести тисяч гривень”, – сказав Шлемко і припустив, що нардепи можуть отримати свою зарплату вже в середині травня.
Нагадаємо, півтора тижні тому виник скандал через повідомлення екс-нардепа Андрія Павловського в Facebook, що з 1 квітня народні депутати знову будуть отримувати по 17,5 тис. грн. Згодом це підтвердили і в регламентному комітеті Верховної Ради. Однак спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що не підпише жодного рішення про підвищення зарплати нардепам.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас