Яресько: бідність заважає реформам в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько: бідність заважає реформам в Україні

Казна та Політика
6622
Реальні доходи громадян України скоротилися на 10%, а рівень бідності зріс на 30%, що загрожує ефективному реформуванню економіки, вважає міністр фінансів України Наталія Яресько.
“Підтримка бідних є не тільки соціальним завданням, а й завданням підтримки реформ”, – сказала вона на симпозіумі “Україна: Звільнення від пострадянського спадку”, проведеному платформою VoxUkraine.
Н.Яресько підкреслила, що значним ресурсом для бюджету та Пенсійного фонду є вихід економіки з тіні, обсяг якої оцінюється в 40-60%.Глава Мінфіну заявила, що з 2016 року планується запустити нову спрощену податкову систему, що сприятиме детінізації.
За її словами, за рахунок впровадження трансфертного ціноутворення та електронного адміністрування ПДВ уряд має намір скоротити відтік коштів олігархів за кордон і відхід від оподаткування.
В той же час, глава Мінфіну зазначила, що в Кабміні готові визнавати свої помилки. За її словами, до 1 липня буде виправлена ​​ситуація із завищеними рентними платежами для нафтогазового комплексу, а з 1 січня 2016 року має бути введена нова система ренти платежів у цій сфері.
“Якщо ми робимо помилки, їх треба виправляти” – підкреслила Н.Яресько.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас