Україну розрекламують у Китаї - заради інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну розрекламують у Китаї - заради інвестицій

Казна та Політика
889
Українська група з міжпарламентських зв’язків з Китаєм та Український будинок культури в Пекіні підписали меморандум, який має на меті розширення двосторонніх відносин.
Про це на брифінгу у Верховній Раді повідомила народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Марія Іонова.
«Ми активізуємо не тільки міжпарламентський діалог, а й залучаємо всі можливості для міждержавних відносин, – заявила заступник голови групи Марія Іонова. – Я хочу акцентувати свою увагу на гуманітарній сфері. Український дім у Пекіні сьогодні веде велику роботу з інформування громадян Китаю про події в Україні, зокрема про ситуацію на Донбасі».
За словами депутата, міжпарламентське група дружби вже співпрацює з Українським домом у Пекіні у сфері спільних гуманітарних і культурних проектів. «Проведено акцію дитячих малюнків і зібрано кошти для дітей Донбасу. Зараз ми з директором Українського дому в Пекіні Дмитром Танасійчуком домовилися про спільну акцію – фотовиставку про трагічні події на Донбасі під назвою «Діти і війна». Виставка буде присвячена Дню захисту дітей. Також організовано збір коштів для Луганського будинку малюків. Є багато наших китайських друзів, які готові допомагати, відновлювати дитячі заклади – лікарні, дитячі будинки. Український дім у Пекіні буде також інформувати і про політичні події в Україні та Верховній Раді – з тим, щоб китайська сторона розуміла, що Україна готова до інвестицій», – говорить Іонова.
Дмитро Танасійчук заявив, що Український дім у Пекіні вже став майданчиком для торговельно-економічного, науково-технічного, культурно-гуманітарного та інформаційного співробітництва між Україною та Китаєм. «Я б хотів відзначити важливість того, що цей майданчик було організовано за участю Посольства України в Китаї, спонсорської допомоги китайських меценатів, що свідчить про зацікавленість китайської сторони у роботі з Україною», – зазначив він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас