МЗС звинуватив дипломатів у нездатності залучати інвесторів в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС звинуватив дипломатів у нездатності залучати інвесторів в Україну

Казна та Політика
620
Україна потребує кращого представництва свого інвестиційного потенціалу за кордоном, саме тому українським послам доручено активізувати роботу в інформаційній сфері. Про це заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.
“Безумовно, є і проблеми. Наприклад, посол пише у звіті, що за місяць він дав 37 інтерв’ю – перевірити це дуже складно”, – зазначила вона.
“Також є ще одна проблема – дипломати можуть розповісти про ініціативи уряду, заплановані заходи з дерегуляції, проте вони не можуть донести інформацію про самовідчуття бізнесу в Україні, а також про галузі, найбільш вигідні для інвестування”, – зазначила Зеркаль.
“Тут ми потребуємо підтримки з боку як бізнесу, так і неурядових організацій”, – підкреслила заступник міністра.
Нагадаємо, обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну у вигляді акціонерного капіталу на кінець 2014 року склав $45,92 млрд, що на $11,14 млрд, або 19,5% менше, ніж на початок року.
Нерезиденти, за даними Держстату, вклали в Україну $2,45 млрд і одночасно вилучили $1,17 млрд, однак негативна курсова різниця склала $12,25 млрд.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас