"ДТЕК" Ахметова звинувачують у заборгованості на півмільярда грн, компанія звинувачення спростовує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ДТЕК" Ахметова звинувачують у заборгованості на півмільярда грн, компанія звинувачення спростовує

Казна та Політика
265
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявляє про заборгованість енергохолдингу ДТЕК понад 0,5 млрд гривень за відвантажене вугілля.
Про це він сказав на брифінгу.
“Із “ДТЕК” у нас поки що розрахунки не відбуваються, заборгованість понад півмільярда, ведемо складні переговори. Більш того, там є достатньо велика проблема підтвердження того обсягу, який ми їм відвантажили з “Львіввугілля” в січні-лютому, там є технічні питання в рамках підтвердження обсягів, якості, сум за цей період”, – сказав він.
При цьому Демчишин зазначив, що це робочі моменти і висловив сподівання, що протягом наступного тижня питання вирішиться.
ДТЕК” спростовує свою півмільярдну заборгованість.
ДТЕК” перерахував в березні державному підприємству “Вугілля України” за вугілля 300 млн грн.
Про це йдеться в повідомленні комнпаії.
Згідно з повідомленням, компанія знайшла ці кошти, незважаючи на те, що заборгованість перед нею за вироблену електроенергію за цей період зросла на 900 млн грн.
За тиждень “ДТЕК” змушений вже вдруге уточнювати дані міністерства.
Спочатку суму боргу називали в 900 млн грн, тепер знизили до 500 млн грн, але і ця цифра невірна.
“На 1 квітня термін оплати настав по поставкам вугілля ДП “Вугілля України” на адресу ТОВДТЕК Трейдинг” для ТЕС компанії на 223 млн грн, – йдеться у повідомленні компанії. – “ДТЕК” робить все можливе, щоб розрахуватися з шахтарями, незважаючи на приріст заборгованості перед компанією і збитковий тариф ТЕС. У першому кварталі “ДТЕК” перерахував “Вугіллю України” понад 450 млн грн”.
Як повідомлялося, “ДТЕК” управляє енергетичними активами System Capital Management Рината Ахметова.
До складу ДТЕК входять вуглевидобувні компанії “ДТЕК Павлоградвугілля” і шахта “ДТЕК Комсомолець Донбасу”, 5 збагачувальних фабрик, енергогенеруюча компанія “ДТЕК Східенерго” і енергопостачальні “ДТЕК Сервіс-Інвест” і “ДТЕК ПЕМ “Енерговугілля”, “Київенерго”, “ДТЕК Дніпрообленерго” та інші активи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас