Столична влада дозволила подорожчання маршруток до 6 гривень, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столична влада дозволила подорожчання маршруток до 6 гривень, - ЗМІ

Казна та Політика
4383
Столична влада дозволила низці транспортних компаній, що працюють у Києві, підвищити тарифи на проїзд.
За даними видання, слідом компанією “Союз-авто”, документи на узгодження підвищених тарифів до КМДА подали більше десятка перевізників, і багато з них отримали добро від влади.
Так, уже на цьому тижні тарифи на проїзд зростуть на маршрутах №242 (вул. Індустріальна – метро “Лісова”) і №496 (лікарня “Феофанія” – метро “Лук’янівська”), які обслуговує ТОВ “Ярославь-Авто”. Як заявив перевізник, спочатку ціни з нинішніх 4 гривень підвищать до 5 гривень, а пізніше – і до 6 гривень.
Всього компанія обслуговує 20 маршрутів, і на всіх пасажирам доведеться платити більше.
“На першому етапі ми піднімаємо ціни на двох маршрутах, і поки не до 6 гривень, а до 5. На наступному тижні – ще на трьох. І так, поступово, протягом місяця, доведемо до економічно обґрунтованої ціни на інших. До березня всі маршрути вийдуть з новими тарифами”, – розповів директор компанії Ігор Гусак.
За його словами, маршрути з найдовшою відстанню коштуватимуть 6 гривень, трохи коротші – 5-5,5 гривні, а короткі – 4,5 гривні.
“По 6 гривень коштуватимуть ті маршрути, які проїжджають відстань близько 30 км. У нас таких три”, – пояснив Гусак.
Кажуть, що погодили в КМДА підвищення цін, і інші великі перевізники: “Кийтранс-2005”, “Універсал-транс”, ПП “Авен-Езер” та ін.
Транспортники запевняють, що розуміють пасажирів, яким тепер більше доводиться платити і за комуналку , і за продукти, але іншого виходу не бачать, бо комплектуючі і пальне теж подорожчали.
За словами голови асоціації приватних перевізників “Столиця” Валерія Липецького, ті перевізники, які ще не подавали в КМДА розрахунки, будуть це робити найближчим часом.
“Думаю, протягом лютого тарифи підвищаться у всіх, але до якого рівня, визначає сам підприємець. Тарифи будуть різними – залежно від довжини маршруту, витрат та інших чинників”, – сказав Липецький.
Більшість киян вважає, що 6 гривень для маршрутки – дуже дорого.
До того ж столичні жителі переконані, що з подорожчанням проїзду поїздка в маршрутці комфортнішою не стане.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас